Haarwerken

SYNTHETISCH OF ECHT HAAR

Een belangrijk verschil tussen echt haar en synthetisch haar is het onderhoudsgemakt. Door de kunstvezel waaruit en synthetisch haarwerk is gemaakt, blijft het altijd in het juiste model. Ook na een wasbeurt komt het vanzelf weer terug in model en volume, waardoor je er bijna geen omkijken naar hebt. Bij een echt haren haarwerk is dit niet het geval.
Hierbij zal het haarwerk handmatig in model moeten worden gebracht door gebruik te maken van
bijvoorbeeld een föhn, stijltang of krultang.

Een groot nadeel van synthetisch haar is het gevaar van warmte en wrijving. Omdat de kunstvezels niet hittebestendig zijn, bestaat er kans op beschadiging wanner het haarwerk in aanraking komt met warmte.
Voorzichtig dus met her openen van een oven of ene pan op het vuur.
Daarnaast kan ook wrijving een negatief effect hebben op de kwaliteit van het haarwerk. Wanneer j e gaat slapen of uitrust,
is het dus belangrijk om het haarwerk af te zetten. In het geval van een echt haren haarwerk is deze voorzichtigheid minder nodig. Met dit haarwerk kunnen alle dagelijkse bezigheden met weinig risico gedaan worden.

Hoewel een synthetisch haarwerk tegenwoordig nauwelijks meer te onderscheiden is van echt haar, heeft echt haar vaak een meer natuurlijke uitstraling. Bovendien voelt het ook meer als eigen natuurhaar. Daar tegenoven staat dat een echt haren haarwerk vaak duurder uitvalt.

Los van alle voor- en nadelen is het vooral belangrijk om te kijken naar de persoonlijkheid en de achtergrond.
Dan kunt je samen met ons advies een weloverwogen keuze maken voor het haarwerk dat bij jou past.

Scroll naar boven